Om

Om oss

Som navnet tilsier, er Askøy Mikrorøykeri et lite røykeri, lokalisert på Askøy, like utenfor Bergen.

Etter mange år uten å finne den skikkelig gode smaken av ekte røykt laks og fjordørret i hyllene hos dagligvarekjedene, ble ideen sådd. 2014 ble mye testing, eksperimentering og planlegging om det da ikke navngitte prosjektet om å kunne lage røykt laks og fjordørret som var bedre enn det som var tilgjengelig i dagligvarebutikkene. Askøy Mikrorøykeri var et faktum, og siden da har vi røykt laks og fjordørret på den måten fisken fortjener å bli behandlet. Det handler om å bruke det beste råstoffet, kombinert med skånsom og naturlig tilberedning for best mulig resultat.

Kvalitet

Askøy Mikrorøykeri foredler laks og fjordørret slik våre forfedre har gjort det i en årrekke.

Vi bruker bare råvarer av beste kvalitet, og går ikke på kompromiss med pris. Det gode råstoffet, grovt salt og ekte røykespon i kombinasjon med skånsom og naturlig tilberedning gjør våre produkter til et håndtverk med lange tradisjoner.

Uten kunstige tilsetningsstoffer eller røykaroma, får man et ærlig og naturlig produkt.

Produksjon

Produksjonen vår foregår i nye lokaler og matsikkerhet har prioritet nr. 1. Vi bruker bare råvarer fra sertifiserte leverandører som sikrer trygg mat.  Fra fisken er tatt opp av sjøen, til den ligger vakuumpakket, ferdig røykt, gjøres det stikkprøver for å sikre god mathygiene. Hver produksjon kan spores tilbake til hvor fisken kommer fra, og når den ble slaktet. Dette gir oss full oversikt over hele produksjonslinjen. Fisken tørrsaltes, tørkes og røykes etter gamle oppskrifter, uten noen form for kunstige tilsetningsstoffer, eller røykaroma. Vi røyker kun med ekte spon.