OM

OM OSS

Askøy Mikrorøykeri drives av kokk og matentusiast Sondre Emil H. Wikum.

Som navnet tilsier, er Askøy Mikrorøykeri et lite røykeri, lokalisert på Askøy, like utenfor Bergen.

Etter mange år uten å finne den skikkelig gode smaken av ekte røykt laks og ørret i hyllene hos dagligvarekjedene, ble ideen sådd. 2014 ble mye testing, eksperimentering og planlegging om det da ikke navngitte prosjektet om å kunne lage røykt laks og ørret som var bedre enn det som var tilgjengelig i dagligvarebutikkene. Askøy Mikrorøykeri var et faktum, og siden da har vi røykt laks og ørret på den måten fisken fortjener å bli behandlet. Det handler om å bruke det beste råstoffet, kombinert med skånsom og naturlig tilberedning for best mulig resultat.

KVALITET

Askøy Mikrorøykeri foredler laks og ørret slik våre forfedre har gjort det i en årrekke.

Når det kommer til valg av råvarer, er det en ting som gjelder, kvalitet! Vi bruker bare råvarer av beste kvalitet, og går ikke på kompromiss med pris. Det gode råstoffet, grovt salt og ekte røykespon i kombinasjon med skånsom og naturlig tilberedning gjør våre produkter til et håndtverk med lange tradiosjoner.

Uten kunstige tilsetningsstoffer eller røykaroma, får man et ærlig og naturlig produkt.

PRODUKSJON

Produksjonen vår foregår i nye lokaler og matsikkerhet har prioritet nr. 1. Vi bruker bare råvarer fra sertifiserte leverandører som sikrer trygg mat. Fra fisken er tatt opp av sjøen, til den ligger vakuumpakket, ferdig røykt, gjøres det stikkprøver for å sikre god mathygiene. Hver produksjon kan spores tilbake til hvor fisken kommer fra, og når den ble slaktet. Dette gir oss full oversikt over hele produksjonslinjen. Fisken tørrsaltes, tørkes og røykes etter gamle oppskrifter, uten noen form for kunstige tilsetningsstoffer, eller røykaroma. Vi røyker kun med ekte spon.

ASKØY MIKRORØYKERI

WIKUM FOOD & BEVERAGE

 

Orrhaugvegen 25

5310 Hauglandshella

 

 

(+47) 483 00 448

Copyright © 2014-2017 // All rights reserved // Wikum Food & Beverage